Sława Rusi!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
18.06.2017 PIOTROGRÓD
O godzinie 00;00 wszystkie jednostki operacyjne rewolucjonistów zostały przemianowane w Wojska Obronne, oraz zostają oddelegowane do służby na granicach Kniaziostwa Rusi Batawskiej. Na terenach Rusi w Piotrogrodzie został utworzony Pułk Ochrony Kniazia, który wraz z weteranami walk o niepodległość przygotowuje się do defilady, która ma odbyć się z samego rana w nowo powstałym państwie. Gdy pierwsze komunikaty o niepodległości pojawiły się w radiach działających na starych flach Brodryjskich ludzie wyszli na ulice i o godzinie 00;30 zaczęli skandować hasła poparcia ruchów Piotra Pawłowicza, oraz hasła antyaleksandryjskie.
Nie obyło się także bez przemarszów ludności wyzwolonej Rusi, mniejszości etniczne dziękowały za nie podległość weteranom. Dzieci rozdawały cukierki wierząc w lepsze jutro Rusi. Wszyscy żyli chwilą, nie ważne dla nich było to że wojska Carskie mogą uderzyć na ziemię Ruską i zniszczyć ich dobytek. Jedyne co się liczyło to fakt że Ruś była niepodległa, nawet na chwilę!
PRZYGOTOWANIA DO DEFILADY
PRZEMARSZE LUDNOŚCI CYWILNEJ
DEFILADA ZWYCIĘSTWA
Na początku został odegrany hymn Rusi Batawskiej.
https://www.youtube.com/watch?v=poqKSq8ZksM
Na mównicę wyszedł Kniaź Piotr I,
Towarzysze i Towarzyszki, obywatele Rusi Batawskiej, spotykamy się w tym pięknym dniu 18.06.2017 roku! W dniu naszego zwycięstwa nad imperializmem Korony Aleksandryjskiej, który prowadził do wyniszczenia naszego narodu, naszego wspólnego dobra! Dziękuję wam obywatele za wspólną walkę o nasz dom, o Ruś, której poświęcaliśmy, poświęcamy i będziemy poświęcać nasze życie dla lepszego jutra. Wielokrotnie powtarzam zwrot "lepszego jutra", ponieważ wierzę w to z całego serca, mimo mych zmian stron w Brodrii robiłem to tylko po to aby ocalić naszą ziemię, wierzyłem i wierzyć będę w nasz naród, który nie upadnie już nigdy! Płaczę, ponieważ jestem szczęśliwy z tego co udało się nam wspólnie dokonać! Jeszcze raz dziękuję!
Następnie rozpoczął się przemarsz wojsk Ruskich.
https://www.youtube.com/watch?v=wjvtNbfqONw
Wydarzenie z dnia wczorajszego.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 649.45 kB (Maksimum: 763.16 kB) ]